GENEZING VAN PERMANENTE MAKE-UP

Wat kun je verwachten na de behandeling?

Tijdens de eerste behandeling wordt een mooie vorm en symmetrie gecreëerd. De tweede behandeling is om te perfectioneren en de kleur te intensiveren.

Tijdens de eerste twee weken na de behandeling kan de behandelde plek er per dag verschillend uitzien. Geen paniek, dit hoort bij het proces! Direct na de behandeling zal je permanente make-up er iets donkerder van kleur en meer gedefinieerd uitzien. Dit kan een aantal dagen aanhouden. Na een aantal dagen kan de behandelde plek droger worden en kan er duidelijke korstvorming te zien zijn die begint af te brokkelen. Ga hier niet aan plukken, maar laat dit proces natuurlijk verlopen. Door te plukken aan de korstjes kun je vlekjes veroorzaken in de aangebrachte permanente make-up.

De genezing is niet klaar wanneer de korstjes afgevallen zijn. Wanneer alle korstjes zijn afgevallen kan de kleur van het pigment erg licht lijken en kan de huid een beetje rozig ogen. Dit komt doordat er zich een nieuw laagje huid vormt tijdens de genezing en het pigment daaronder zit. De kleur zal zich langzaam gaan ontwikkelen en kan de eerste 4 weken van dag tot dag verschillen.

Wanneer de korstjes afgevallen zijn mag je wel make-up gebruiken.

Permanente make-up heeft 4 tot 6 weken nodig om volledig te genezen. Vandaar dat een nabehandeling niet vroeger dan 6 weken na de eerste behandeling mag plaatsvinden.

Ik kies altijd een kleur pigment dat bij je past, en altijd in overleg. Tijdens de tweede behandeling kunnen we de kleur nog intenser maken. Het is ook mogelijk dat de kleur te licht pakt op je huid, dan kunnen we tijdens de tweede behandeling een donkerder pigment kiezen. Ik werk altijd volgens het principe: beter te licht dan te donker. Iedere huid is anders en geneest daardoor ook anders.